Ontmoet Arno: Business Partner bij DWP-IT

Arno van Galen Last is sinds maart 2023 Business Partner bij DWP-IT. Arno vervult al meer dan 20 jaar verschillende commerciële rollen binnen de IT-branche. Ooit begonnen als verkoper en daarna opgeklommen naar meer coachende en sturende rollen. “In deze periode heb ik geleerd wat je wel kan en mag doen en ook vooral wat je beter kunt laten.” “Door mijn technische opleiding kon ik vaak snel schakelen met de technische mensen, zoals engineers, architecten of pre -sales mensen.” Nu is Arno dus business partner bij DWP-IT en helpt hij mensen aan een nieuwe droombaan binnen de IT.

De mens achter het curriculum vitae en de energie achter het logo


“Waar ik veel energie van krijg is mensen individueel, maar ook als groep motiveren. Ze motiveren voor een bepaald doel te gaan, elkaar te steunen en net dat stapje extra te zetten.”

“In mijn carrière heb ik veel recruiters meegemaakt, al dan niet succesvol. Zelf ben ik nooit recruiter geweest. Wel weet ik hoe het voelt om aan de andere kant te staan, zowel aan de kant van de kandidaat als aan die van de opdrachtgever.”

“Deze ervaring breng ik graag mee; oog voor de mens achter het curriculum vitae en de energie achter het logo. Ik vind het belangrijk om elkaar te leren kennen. Alleen dan kan ik meelopen met de reis die je als persoon of als bedrijf wilt beginnen. Ook de langste reis begint bij de eerste stappen en ik help je graag bij die stappen.”

“Mijn methode is simpel; ik wil jou leren kennen. Je curriculum vitae zegt wat je kan, maar door ons gesprek hoop ik inzicht te krijgen in wie je bent.”

Ik wil je leren kennen

Hoe vindt Arno de juiste match tussen kandidaten en bedrijven? “Mijn methode is simpel; ik wil jou leren kennen. Je curriculum vitae zegt wat je kan, maar door ons gesprek hoop ik inzicht te krijgen in wie je bent. Ik geloof dat als ik iemand leer kennen ik ook een inschatting kan maken van het bedrijf en de functie waar die persoon energie van gaat krijgen. Volgens mij ligt daar namelijk de sleutel; als je ergens werkt waar je energie van krijgt, dan wil je niet verder kijken. Op deze manier creëer je loyaliteit en empathie naar elkaar.”

“Ditzelfde geldt voor bedrijven: juist de energie en oog voor het individu is belangrijk om samen tot grote hoogte te stijgen. Voor dit soort bedrijven zoek ik heel graag de juiste kandidaten.”

Iedere werving hangt af van een persoonlijke klik

“Elke opdracht is speciaal en uitdagend, omdat iedere werving afhangt van de persoonlijke klik.”

“De grootste uitdaging vind ik op dit moment om bij hele goede kandidaten de juiste functie vinden. Momenteel merk ik dat er soms een mismatch is tussen mens en functie. Dit is niet gek natuurlijk, daar de techniek zo razendsnel vooruitgaat. Zo komt het voor dat iemand net niet snel genoeg aan boord is gestapt. Dit wil niet zeggen dat deze persoon is afgeschreven. Integendeel. Door de ervaring die deze persoon meebrengt kan men de collega’s voor eerder gemaakte fouten behoeden. Dit wordt weleens vergeten, omdat men eerst naar de certificeringen of diploma’s kijkt. Kortom een uitdaging voor mij om daar de balans in te vinden.”

Iedereen die ik heb mogen plaatsen bij een opdrachtgever en die dit nu met een glimlach terugleest, is voor mij een succesvolle plaatsing. Een bevestiging dat de uitdaging geslaagd is.”

Tegen de stroom in

“Naast onze teammeetings blijven wij altijd in beweging. Van de verschillende soorten media vind ik onze netwerken in het IT-kanaal het belangrijkst. Van deze netwerken maken wij gretig gebruik om in te schatten waar wij ons op voor moeten bereiden. Beter gezegd, waarbij wij onze kandidaten en partners het best kunnen helpen.”

“Uiteraard spotten wij trends. Soms gaan we met ze mee en soms zwemmen wij tegen de stroom in. Gewoon omdat wij het anders willen.”

The proof is in the pudding!

“Met andere woorden; of iets werkt, blijkt pas in de praktijk. Dus hoe onderscheiden wij ons? Ik kan hier wel een mooi verhaal houden, zoals elke recruiter doet, maar ik blijf even stil. Maak eens contact. Ga een gesprek aan met mij en ontdek zelf hoe DWP- IT zich onderscheidt.”

Wil je meer weten?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de IT? Of kunnen wij je helpen met je zoektocht naar geschikte kandidaten? Neem dan contact met ons op via de onderstaande button.

MEER VAN DIT

DWP Proces

1. Wij geven de kandidaat opties indien mogelijk die als nieuwe werkgever kunnen worden gekenmerkt.
2. Wij zullen de kandidaat voorstellen op basis van een LinkedIn profiel in samenspraak met de kandidaat.
3. Als er interesse is vanuit de opdrachtgever (Partner/Eindklant) dan vragen wij de kandidaat een CV.
4. Na het ontvangen van de CV sturen wij deze naar de opdrachtgever zonder enige aanpassingen.
5. Het traject zal starten conform het proces van de opdrachtgever in samenspraak met kandidaat.
6. De kandidaat verzorgt zelf zijn onderhandelingen. Ter voorkoming van ruis.